Positiv Kick is een initiatief van Helena Boomsma. Positiv Kick is opgericht als alternatief voor reguliere hulpverlening en het is bedoeld voor een breed publiek. Voor problemen in de motoriek, moeite met grenzen aangeven, omgaan met de grenzen van de ander, omgaan met agressie bij jezelf en bij een ander, onzekerheid en trauma gerelateerde problemen kunt u bij ons terecht.
Ondersteuning wordt geboden in de vorm van kickboksen gecombineerd met ambulante begeleiding. Respect en discipline staan centraal bij de sport. In de eerste plaats werken we aan een vertrouwensband tussen trainer en leerling. Het zelfvertrouwen versterkt en communicatieve vaardigheden worden getraind. Dit kan alleen bereikt worden als de leerlingen het gevoel hebben dat ze er niet alleen voor staan en dat ze terugval basis hebben waarop ze kunnen vertrouwen.
De terugval basis is te vinden in de persoonlijkheid van Helena Boomsma. Niet alleen geeft zij les in kickboksen, ook is zij een van de ambulant begeleiders. Haar kennis en ervaring zijn afkomstig uit begeleiding in de zorg voor maar liefst een decennium. Tevens beschikt Helena over ruime ervaring met uiteenlopende gedragsproblemen.
WAT DOET POSITIV KICK:
Ambulante begeleiding.
1 op 1 training.
Weerbaarheidstraining.
Onze begeleiders.
Ambulante begeleiding is bestemd voor mensen die net even wat extra hulp nodig hebben. Het doel van ambulante begeleiding is integratie en zo optimaal mogelijk functioneren binnen de maatschappij. Er wordt flexibele hulp geboden op de fronten waar het nodig is. Daarom is de begeleiding voor geen twee personen gelijk en wordt het afgestemd op de wensen van de cliënt.
n de één op één training van Positiv Kick ben je naast het trainen van je uithoudingsvermogen ook bezig met omgaan met emoties van jezelf en van de mensen om je heen. Ook zullen we tijdens de trainingen bezig met het aangeven van grenzen en omgaan met grenzen van de ander. Je krijgt een vaste persoonlijke begeleider zodat er een vertrouwensband kan worden opgebouwd.
Je ervaart op deze manier in de praktijk hoe om te gaan met andermans emoties en waar grenzen getrokken worden. Dat geldt niet alleen voor persoonlijke grenzen zoals fysiek uithoudingsvermogen of dosering van kracht, maar ook voor de grenzen van een ander persoon.
Weerbaarheidstraining is van groot belang om sterk in je schoenen te staan. De training is niet alleen bedoeld om je fysiek te kunnen weren tegen agressie en geweld, maar ook mentaal.