CentraM is ontstaan uit Raster maatschappelijke dienstverlening en De Blankenberg Stichting. De oorsprong van CentraM: de oudste niet-kerkelijke instelling voor armoedebestrijding die Nederland kent (Liefdadigheid naar Vermogen, sinds 1871). De solidariteit met de armsten in de samenleving die de heer Blankenberg en zijn vrienden dreef, inspireert CentraM nog steeds.
CentraM werkt vanuit diverse locaties. Op onze website staan de adressen en openingstijden: www.centram.nl
De hulpverleners van CentraM
kennen de Amsterdamse samenleving in al haar facetten,
zijn hoog opgeleid, deskundig, vasthoudend en solidair met hun cliënt,
zijn in staat over de grenzen van hun eigen vakgebied te kijken,
zijn altijd op zoek naar nieuwe vormen van dienstverlening om de cliënt nog beter te bedienen.
CentraM biedt ondersteuning bij problemen met relaties, instanties, ouder worden, geld, wonen, werk en welzijn.
Onze uitgangspunten:
Eigen kracht
Bij de aanpak van problemen gaan we uit van wat burgers wél kunnen: iedereen heeft wel een eigen kracht om op voort te bouwen. Daar gaan we actief naar op zoek. Zo ontwikkelt CentraM maatschappelijke steunsystemen maar biedt ook crisisinterventie en zo nodig intensieve begeleiding.
Grip op geld
Bij veel Amsterdammers die in problemen raken, speelt geld een rol. In veel gevallen is er geld tekort, maar vaker nog hebben mensen geen grip meer op hun financiële situatie. Met schuldhulpverlening, budgetcursussen en informatie & advies helpt CentraM hen die grip terug te krijgen.
Meedoen
Alle Amsterdammers moeten de kans krijgen mee te doen aan de samenleving. Materiële of psychosociale problemen zijn op zich al erg genoeg, ze mogen niet ook nog eens de maatschappelijke participatie belemmeren. Met bijvoorbeeld mantelzorgondersteuning, bestrijding van eenzaamheid en trajectbegeleiding inburgering stimuleert CentraM deelname aan de samenleving.
CentraM rekent stadsdeel Amsterdam Centrum tot haar primaire werkgebied, maar werkt ook in de rest van de stad en voor andere opdrachtgevers.